Diskuse

Diskuse o hudebních stylech, kapelách, hudebních nástrojích, technice hry, aj.

Téma: Masters Of Rock 2006

26.6.2006 21:48 [John Doom]
Masters Of Rock 2006 - Kategorie Akce
jedete? na koho se tesite? :)
ja osobne nejvic zrejme na Withiny, Rage, Edguy, Helloween, castecne Gammu, mozna aj Whitesnake, ikdyz .. nevim.
jedu uz v patek rano. ubytko mam domluvene tam v tom kempu jakemsi, takze bude mozna i kulturni myti. doufam :o)

Seznam příspěvků:

[24..73 / 73] Strana:  1  2 | Všechny | Poslední 
Pořadí:   Čas vložení    Uživatel 
10.7.2007 10:25 [fbm]
Re:
ale ted stoji litr ;o) aspon na ticketart
10.7.2007 12:31 [paax]
Re: Tarabys
nee, letos nejedu.
10.7.2007 12:43 [paax]
Re: fbm
Ty vydržíš 4 dny v kuse stát u podia a poslouchat kravál, který je opravdu robusní ? Ne, neviděl většinu kapel, to že jsem je slyšel z dálky je věc druhá. Na to, abych si šel vychutnat vyloženě kapelu tam muselo být něco, co mě zajímá. Stalo se tak na 3 sestry, Kreator, Apocalyptica, Arakain a to je asi vše. Zbytek jsem tak nějak registroval. Třeba jsem se byl podívat na Whitesnake a po 5min jsem utíkal, jelikož kravál to byl nechutný. Takže to je v podstatě tak, jedu tam, vyplácnu litr za lístek+cesta, žádlo atd., ale paradoxně se ani neožeru ! :-)) jelikož nejsem ten opilecký tip, dám si pár piv, ale přežiju s čistou hlavou. Obešel jsem si město "vísku", zašli jsme do čokoládovny, seděli u piva a sem tam zašli na něco kouknout. Je to prostě jakový relax, ale asi proto mě to tam netáhne zase, protože bych se tam už asi nudil. Spíš zastávám názor jednou a dost, pokud tam není nic co bych vyloženě žral. Moje další štace by měla být Wacken 2008..., ale zatím nemám nikoho spolehlivého s kým bych tam jel a samému se mi tam nechce.
10.7.2007 12:46 [paax]
Re:
nebo i letos bych ten Wacken zvládnul... :-))
10.7.2007 13:14 [fbm]
Re:
tak to jo, akorat nevim proc teda jedes na MOR kdyz te zajima akorat 3 sestry, Arakain a neco dalsiho co muzes videt nekde jinde :) proti relaxu samozrejme nic nemam (kdyz teda zrovna neprojizdim v tom case vizovicema :))))))
10.7.2007 13:16 [paax]
Re: fbm
protože tam jede skupina lidí, s kterýma tam trávím čas, hudba je v tomto případě druhořadá. Když jednu na koncert samotné kapely, můžu jet i sám, přotože tam nejedu dřistat ale za muzikou. V kdejakém kempu dnes zaplatíš za víkend 500 jen to fikne.
10.7.2007 21:24 [John Doom]
Re:
paax: to teda hodně podivny vyběr loni na to, jake tam byly kapely .. whitesnake, withini, rage ... :o)))
btw. kreator byl pekny shit, a rvat tam now kill each other .. hodne slabe. doufam ze uz nikdy neprijedou
10.7.2007 22:44 [paax]
Re: John Doom
vidíš, já vždy tvrdil, že jsem vyvrhel :-)))) temptejšn jsem chtěl vidět, ale musel jsem do práce a tudíž jízda domů...
17.7.2007 11:58 [unfor]
Re: MOR 2007
Koukam ze nikdo nic nepise. Cekal jsem hned nejake nazory a dojmy ... :-)

Me totalne odrovnala Sepultura, hlavne bubenik - to bylo skutecne neuveritelny. Jinak uz misty celkem nuda. Zvlast ty nekonecne "metalove" kecy o oceli, jezdcich na konich, o tom jak metal je jedinej a nejlepsi a celkove ta atmosfera, kdy tupy navstevnik akorat stoji a na vsechno krici "jéééé" vyslechne si unifikovane fraze, pak nastoupi dalsi kapela a zase... :)

Myslim, ze pristi rok by to mohlo byt trochu barvitejsi.

Co vy ostatni? Jak se vam akce libila ?
17.7.2007 12:35 [fbm]
Re:
ja si ted ctu forum na Moru a muselo to byt velice vyzivne :) Pristi rok zadny MOR nebude, anebo ho zavre hygiena po dvou dnech.......a k tomu se tam vyskytuje obrovske mnozstvi lidi pro ktere je normalni a v pohode se brodit v hovnech, chcankach, hnijicim jidle a nechat se polit pivem z hozeneho kelimku - to k tomu patri (sic!) nechat se okrast v kempu atd atd.....zvuk na pi*cu, vseho malo ....zrejme super akce :))))
po tech komentarich premyslim jestli chci byt razeny mezi metalisty protoze ja si skutecne nelibuju v tom byt smradlave hovado, ktere tohle vsehcno povazuje za normalni soucast metaloveho festaku!!!

a jestli je 70% reakci ve stylu bordel-smrad-chcanky tak to asi neni vymysl zmekcileho duchodce :)))
17.7.2007 12:38 [fbm]
Re:
a kdyz o tom v tomhle stylu natoci "reportaz" Nova, tak sou vsihcni strasne nasrani co je to za lzi :)) Vivat the True Hevy metááál!
17.7.2007 13:28 [D.Murray]
Re: MOR2007
no musim říct že to byla super akce, parádní atmosféra, nějaký kecy že je heavy metal nejlepší jsem teda moc nezaznamenal... no ty příspěvky na fóru MOR jsou takový rozporuplný, vesměs každej píše že to byl super zážitek, ale měla by se zlepšit higiena - ono ale když je někde 30000 lidí a ještě matalistů, tak pochybuju že pořadatel může něco udělat, k reportáži novy se radši nemá cenu moc vyjadřovat - vcelku to byla pravda ale to by mohli udělat takovouhle reportáž i z trnkobraní... vybrali pár nejhorších věcí a ty omílali pořád dokola, naopak bych řek, že to byl vcelku kultivovanej fesťák a ani by mě nenapadlo si ztěžovat na nějaký věci, řekl bych že to k tomu prostě patří... po každym fesťáku je bordel... na Stratovarius jsem byl v druhé řadě - bomba! málem mě umačkali ale jinak super, na children of bodom jsem byl stranou na postranní tribuně - byl to nádherej pohled a atmosféra!!! jak všichni pařili, světla, zvuk...prostě všechno, řek bych že vynikající akce, možná výtka ke zvuku mńě známých kapel, ten byl nic moc
17.7.2007 13:56 [fbm]
Re:
no to je prave omyl, ne na kazdem festaku je bordel a vo vo vo tom to cele je.
17.7.2007 18:48 [rgx]
Re: Vy změkčilí odpadlíci
Dovolte, abych parafrázoval slova básníka: Za trochu metalu šel bych světa kraj, šel v hovnech a šel bych bosý..." ":-))) Jinak - jel jsem kolem a viděl ty zjevy, jednoho jsem málem přejel.
17.7.2007 18:49 [rgx]
Re: dodatek
A ten traktor jsem neřídil!
17.7.2007 21:09 [paax]
Re: fbm
ale přestaň, nebuď sračka a fifinka... :-)) faktem je, že ten areál a celkově lokace takové akci prostě NEVYHOVUJE! Letos prý ještě větší návštěva než minulý rok a už minulý rok to bylo fakt psycho. Jsem se modlil, ať mě nechytne sraní... chytlo a 2x :-)). Pořadatel by měl vážně uvažovat o změně lokace, třeba takové vojenské prostory jsou k tomu jako stvořené...
17.7.2007 22:03 [rain]
Re: MOR2007
4 dny bych tam teda bačovat nevydržel, ale jelikož to mám do vizovic nějakých 20 kiláků, tak jsem tam každý den na večer zajel... Ve čtvrtek Rage s orchestriónem mě teda překvapil - nečekal jsem že to bude tak dobře do sebe zapadat a zvuk byl taky poměrně slušný. V pátek jsem zažil zhruba půlku Anče K, taková oddechovka pro uši...no a pak staří Uriáši, to bylo něco pro ty proplešlé máničky :-), moc se mi to líbilo. Následně Motorhead - po třetí skladbě sem měl dojem že zas hrají tu první, Lemmy měl basu zkreslenou víc než já mám zkreslení na kytaru.... V sobotu veleslavný Stratovarius - zvuk špatný, kytara tam cosi šmrdlala a kníkala... tak jsme šli zjistit jestli ve vedlejším stanu už hraje Réva (nehrála)...pivo...Children of Boddom - ze začátku docela dobré, ale pak mě to taky začlo nudit - připadalo mi že by potřebovali trošku jiný zvuk. Tak jsme teda šli na tu Révu (cimbálovka) - a to byl asi nejlepší zážitek s MOR :-))), pak In Extremo - slyšel jsem je poprvé v životě a (možná i vlivem Pilsner Urquel) mi to přišlo moooc prima. V neděli jsme přišly až na konec Axxisu :-(, Pink Cream 69 - dobré, Hammerfall... no nevim teda... přišlo mi to hodně slabé, ten druhý kytarista (s vlasama :-)) buď neměl svůj den nebo co....Bohužel v pondělí jsem musel do práce, takže jsem neviděl Sepulturu, ale překvapilo mě kolik lidí po
Spadlém kladivu odešlo... Jinak samozřejmě 30000 lidí...Jelínkovu likérku docela dobře znám (pracovně)a divím se jim... skoro každý si dá pivo (třeba 10)...pak ho musí zas vychcat....atd...chudáci zaměstnanci to nebudou mít lehké :-)) Buď by měl být omezený počet vstupenek - což pořadatel neudělá, nebo přesun jinde. Toš tak...
17.7.2007 22:14 [rain]
Re:
Jinak ale atmosféra byla parádní. Chodil jsem tam mimo jiné i s manželkou a synem (12 let), a ti teda měli oči jak tenisáky. Stáli jsme vždycky buď vzadu, nebo na boku... a když vidíš ten obrovský dav a tisíce rukou...světla...tak zapomeneš i na ten smrad z toho chcankového jezera :-))
Jo a na rozdíl třeba od koncertu Maidenů v Ostravě byl perfektně zorganizovaný přísun piva - čekací doba i v největším zatížení tak 4 minuty (na Bazalech hodinu)
18.7.2007 11:12 [fbm]
Re: paaxo
no ja sem spis myslel (z meho laicky zaujateho pohledu :) ze kdyby poradatel mel tak 5-10x vic zachodu a staral se o ne nekolikrat za den (jak to funguje na NORMALNICH festivalech), tak to vypada zcela jinak.....ale jestli tam bylo par budek na 30.000 lidi tak to pripomina spis ekologickou katastrofu, podporenou tim ze nemam byt fifinka ;o)
popravde radsi budu fifinka doma, nez ty smradlave prase na MORu :)))))
PS: stacilo by ozelet jednu "hvezdu", uplne jedno kterou (stejne na ne vetisna lidi akorat plivala :) a mohlo tam byt tech toitoiek 5.000.
18.7.2007 11:13 [fbm]
Re:
podotykam ze normalni festival nemusi nutne znamenat festival v CR ;o)
18.7.2007 11:37 [paax]
Re: fbm
souhlas, i sprch by mělo být více, i ty pitomé kempy jich mají 3 prdele na daleko menší počet lidu. Tak či onak seš fifinka :-))
18.7.2007 11:50 [unfor]
Re: fbm
a Ty jsi tam teda byl, že víš kolik tam bylo Toiek, v jakém byly stavu a jak kde bylo nasráno atp.? Mě překvapuje jak o tom tady sofistikovaně vykládáš podle něčeho co jsi načetl někde na fóru. Se na mě nezlob, ale to mi přijde docela smutný.

Co se týče reportáže, tak to tak vždy bylo a vždy bude. Nova si vybere extrémy a ty natočí. Třeba o kapelách nepadne ani slovo. Proč taky ? To přece nikoho nezajímá. To že se Ti sem tam válí na zemi ožralej metloš - co s tim chceš dělat. Zakázat pivo? Nebo tam mítčety který budou odnášet každého kdo si lehne na zem?

Za celej fest jsem nikde neviděl ani jedno jediný lidský hovno a srát jsem byl v hospodě a co byli kluci v Toikách tak všichni se shodli že v pohodě volno, čekačka žádná a i prej celkem čisto.

Takže tak. Já tam mimochodem teda byl.
18.7.2007 12:15 [fbm]
Re: unfór
ja se na tebe nezlobim, proc taky. moje sofistikovane prispevky muzes brat jako obecny narek nad tim proc na normalnim festaku muze byt odpovidajici pocet hajzlu a na jinych jenom desetina....a ze to spouste lidi neprijde divne, protoze to prece k metalu patri, neeee!?!?!?!

akorat jestlize v 95%!!! prispevcich na foru (at se tykaji cehokoli) se zminuje sracky/chcanky/smrad tak se zase na me nezlob ty, ze mi prijde zes byl asi na jinem festaku ;o) anebo....ti to nevadilo = nejsi fifinka ;o)
nebo ze by si vsichni na tom foru vymysleli? nebo byly fifinky? anebo Nova lhala? anebo co vlastne? ze by nekoho ve zpravach na Nove zajimal o Stratohavarius nebo co? V roce 2007 brecet nad tim ze metal v TV = sracky/chcanky/smrad + chlast + satan, to zas prijde smesne me.

PS. v cem se lisi tvuj postreh "od kamosu co byli na Toikach" od meho postrehu "od lidi z fora kteri byli na toikach" a mych kamosu "kteri byli na toikach" ????? Co?
ty si sral v hospode, ja sem sral v Krakowe, takze ve skutecnosti o toikach vime uplne stejne hov*no ;o)

18.7.2007 13:35 [paax]
Re: unfor
Já hodnotím rok 2006 a kadibudek, kde bych se neštítil vysrat bylo málo. Chodil jsem srát raději mimo areál. Nejsi fifinka a to je dobře :-)). Chcaní je věčný problém, u žen to je z 95% jasné, ale muži to hodí kde se dá, což je logické že? Než MOR to bylo ale horší na NPH v Třinci. Tam byl takový chcací koutek a řeknu vám, že to bylo psycho. Někdo tam dal i kelímky, aby se při chcaní nenudil. Za chvíli byly plné :-))). Nevím no, já osobně nejsem nějaký nóbl pán, nejsem taky zase bravek, ale hajzly podle mě mají být čisté to je alfou i omegou dobrého pocitu, což na MOR 2006 NEBYLO a pochybuju, že se to letos spravilo.
Mimochodem na vojně jsem si na čisté hajzly při přebírání rajonů potrpěl tak jako nikdo. U nás se dalo na hajzlech ze země žrát, proto to asi je i má úchylka :-))
18.7.2007 13:37 [paax]
Re: fbm
ber to i z té druhé strany, tělo občas musí projít zátěží, aby si vybudovalo nějakou imunitu ne ? :-)))
18.7.2007 13:37 [D.Murray]
Re:
já jsem teda taky neviděl jediný hovno:-) toiek mi přišlo že tam bylo docela dost, viděl jsem jich tak odhadem 70 nebo 80, no jo no, na 30k lidí bych jich asi mnohlo být víc... zajímalo jak tohle chodí na "lepších" festivalech, jak řikáte... já měl z festivalu teda dobrej pocit, v podstatě jsem nenašel jedinou věc která by byla fakt moc špatná nebo zanedbaná... nadruhou stranu jsem ale nespal ve stanech ale dycky jsem odjel do čistýho penzionku do města, jinak přinutit lidi, aby chodili čurat do toiek - to si myslim, že je docela nemožný, potom je to všude zechcaný no...ale zase nechápu lidi, co si strašně a usilovně stěžujou na higienu..přijde mi že jeli na ten fesťák jen proto, aby si stěžovali na nějaký věci, já tam osobně jel kvuli muzice a to jsem si taky užil... jinak co člověk to názor, někdo řiká že zvuk byl špatnej, jinej že dobrej...o tom se můžem hádat donekonečna:-)
pro mě to byl ale super zážitek! na Straty jsem byl v 2. řadě - vlastně jen na to jsem tam pořádně jel...takže zvuk moc posoudit nemůžu, jinak children of bodom mi přišli zvukově hodně dobrý, bylo to často tak, že první písničku byl zvuk nanic, ale zvukaři fakt makali a najkonec to bylo v pohodě
18.7.2007 13:39 [D.Murray]
Re:
jo a upně v pohodě bylo, že nebyla absolutně fronta na pivo! člověk přišel a během minuty měl pivo, prostě bomba!!
18.7.2007 13:52 [Tempest]
Re: MoR
Taky přidám špetku do mlýna... Ačkoliv jsem nebyl na žádném MoRu podobném festivalu, tak to můžu jen těžko srovnávat, ale co se týče Toiek - bylo jich dost,čekat se nemuselo, nicméně nepochopim proč na jedné straně jich je 100 a na druhé třeba 10,nebo záchody kde se všude vybíralo 2 nebo 5 korun - pak se divte že si někdo odskočí do křa. A stejně většina smradlavých lokací byla právě u Toiek. Pak rozhodně lokalita - velmi špatný přístup - dva vchody jsou málo, navíc v každém pouze 5 turniketů... Jídlo a obžerstvení neskutečně drahé (tu Plzeň za 30,- bych zkousnul, ale většina jídel za uniformní cenu 60,-) Ať už klobása nebo nudle nebo gyros... Naštěstí jsme jedli převážně z vlastních zásob. Určitě to šlo všechno zorganizovat mnohem líp - jenže to by něco stálo, a pořadatel hleděl jen na vlastní kapsu. Jediné co bylo dobře organizované byl právě prodej všeho - aby člověk mohl utratit peníze co nejsnáze.
Dále přístup k hydrantům byl obklopen tunou bahna - proč tam nedali něco po čem se dá chodit??? A košů bylo málo-člověk v davu měl jedinou možnost jak se zbavit odpadu - hodit na zem.
18.7.2007 14:08 [Tempest]
pár postřehů ke kapelám
a ke kapelám, co stálo za to byla rozhodně tvorba Rage s Lingua Mortis orchestrem-zařazuji mezi oblíbené,bohužel ostatní tvorba bez něj nic moc. Pak kapelu, kterou jsem neznal, Pink Cream 69 si taky ještě hodně dlouho budu pamatovat - velmi profesionální hard rock - skvěle zahrané, super zpěv... tohle třeba o stratovarius nebo hammerfall říct nemůžu. Lemmy z Moudrhet by měl zlepšit výslovnost, alespoň za hranicemi Velké Británie, jinak na něj budou stále lidi jenom čumět jako letos. Tuhle kapelu a ješte Sepulturu zařazuji do kolonky - "tady jde vlastně jenom o bicí" A Children of Bodom docela šli, až na to, že kdyby vynechali sprosté slova a nadávky na Michaela Jacksona,Nightwish a Britney Spears, mohli zahrát o pár písniček navíc...zase na druhou stranu, když někdo otevře koncert slovy: "Holy motherfucking piece of shit" hned se ví,která sociální skupina bije.
18.7.2007 14:11 [paax]
Re: Tempest
a to si ještě nezažil, jak v Třinci začali hasiči kropit lidi, jelikož bylo horko :-)) to hřiště bylo okamžitě jedno obrovské bahniště :-)) no lahůdka. Já prostě říkám, že MOR je OK, ale tak pro 10-15k lidí. Vizovice nejsou nafukovací a jezdí tam čím dál více lidí, je otázkou času kdy se k tomu místní postaví jako k technařům. Ostatně mě osobně by se to taky nelíbilo, kdyby mi před barákem stanovali lidé. By mě zajímalo, co z toho místní mají.
18.7.2007 14:14 [paax]
Re: Tempest
tak pokud se ti nelíbí tolik sprostých slov, asi posloucháš špatnou muziku :-)))
19.7.2007 18:09 [Tempest]
Re: paax
No tak to bych v tom nezůstal ani kdybych čekal na DT. Mně MoR přišlo taky OK, furt to mohlo bejt horší, ale prostě profesionálněji to šlo taky. Ohledně místních - ani bych se nedivil, kdyby si většina lidí na tu dobu brala dovolenou a jela pryč. A jinak radši poslouchám muziku, která se neschovává za sprostá slova. Ale holt to už je na každém co poslouchá.
19.7.2007 18:32 [paax]
Re: Tempest
jo no, ale to k tomu holt patří...
19.7.2007 20:54 [John Doom]
Re:
vaše kecy čist asi nebudu, ale bylo to dobre ...
fotky ... http://johndoom.rajce.idnes.cz/Masters_Of_Rock_2007_by_JD/
19.7.2007 21:38 [Sandon]
Re: JD
dobry fotky, nektery skvely (zvlas povedena je jedna poza Smolskiho :-)
19.7.2007 22:05 [rain]
Re: džon
Fotky na pěkné, konečně vím na co hráli (teda aspoň to tam stálo) Pink Cream 69 - měli dobrý zvuk kytar. Jo a chybí ti tam Wild Bill :-))
19.7.2007 23:59 [unfor]
Re:
nejlepsi je stejne wagner s rozeplym puntem :-)
20.7.2007 8:32 [fbm]
Re: John House
ale pochvala ze aspon sis praci a napsal co je co....me dycky znechuti takove ty - 300 fotek z festaku bez popisku....to pak clovek ktery na moru nesral na toitoikach nemuze vedet vo co go :)))
20.7.2007 13:20 [paax]
Re: fbm
a co bys ještě nechtěl? čisté hazly ne? :-))
20.7.2007 13:21 [paax]
Re: déžon
hej foty OK, ale škoda že tak málo...
20.7.2007 16:37 [unfor]
Re: fbm
ale ne, ja taky na TOI nesral a zvládnu to i bez popisek :))
20.7.2007 20:19 [paax]
Re:
http://zdeci.rajce.idnes.cz/Masters_Of_Rock_2007_-_ctvrtek,_patek/images/P1060003.jpg

furt mi chcete tvrdit, že metloši jsou prasata? :-))))))))))))
20.7.2007 21:13 [V.Silver]
Re: paax
každej záběr z TOI to trumfne 10x :))
20.7.2007 23:45 [paax]
Re:
to věřím :-)))))
22.7.2007 12:06 [V.Silver]
Re: paax
Jsem rád, že jsem si letos dal pauzičku, ten program mě dost zklamal (a žádný TOITOI!! :))
24.7.2007 0:25 [John Doom]
Re: paax
fotek mam 400, ale je nutno promazavat at jich tam neni 200 a jedna skoro jak druha
24.7.2007 13:04 [paax]
Re: John Doom
to je sebekritika :-))
24.7.2007 18:46 [John Doom]
Re:
paax: nutna. nikomu se nechce proklikavat hafo hodne podobnych fotek
22.9.2007 11:35 [fbm]
Re:
pouze pro srovnaní: WOA 2007 ...návštěvnost prvně překročila sedmdesát tisíc hlav.....Na místě bylo 450 splachovacích toalet, pět sprchových oddělení a 1000 mobilních záchodů.
ze by germansti metalheads byli cca 10x mensi prasata nez v cesku? nebo 10x vic chcali a srali? Mor ho!!! Jednoduse cesky poradatel spoleha na to ze cesky metalista je čuně smradlavé, takze za toitoi usetri....a taky proto uz na zadne velke festaky ja (zhyckana slecinka) nejezdim.
22.9.2007 11:48 [paax]
Re:
Za to že nejezdíš ti postavíme sochu ve Vsetíně. Mimochodem, kde by tolik hajzlů, sprch a splachovacích hajzlů Jelínek umístil, to by se před podium vlezlo 50 lidí :-))), je to sice jeho problém, ale ale že... Jako chodit v hovnech a chcankách se asi nelíbí nikomu ani prasatům (tedy těm lidským) si myslím. Bohužel to jen potvrzuje doměnku starou několik let, že areál Jelínka je na akci nad 10k asi nevhodný.
Wacken je asi taky trošku o něčem jiném, ale jinak zajímavá statistika, kterou by měli študovat hlavně ořadatelé.
[24..73 / 73] Strana:  1  2 | Všechny | Poslední