Diskuse

Diskuse o hudebních stylech, kapelách, hudebních nástrojích, technice hry, aj.

Téma: Huvel 2006

21.9.2006 18:48 [Human]
Huvel 2006 - Kategorie Akce
nejdete niekto sa pozriet na veltrh ??????? zatra pripadne sobotu by som sa tam mozno rad stavil

Seznam příspěvků:

[0..43 / 43] Strana:  1 | Všechny | Poslední 
Pořadí:   Čas vložení    Uživatel 
21.9.2006 18:48 [Human]
Re:
----------------------
21.9.2006 22:29 [keki666]
Re:
rozhodne zahrajte na hlavu valve king...a respektujte ze hrajete na box za 8,5 (i tak to hralo supperrr) a domyslete si co to udela s normalnim boxem .... jinak rockwell...urcite to zkuste kdo mate radi rectifier zuvk..myslim ze perfektni odnoz MB...
21.9.2006 23:19 [havran]

Tak jsem se byl dneska odpoledne na Huvelu podivat. Bylo to stejny jako loni, jen tam nebyl ten ujetej Marcus Deml a fronta na podpis od Jima Marshalla. Loni taky vystavoval Vlasak s kytarama Vivan (letos ne), ted si zase muzete osahat basy a kytary od pana Mazla. Spolu s Petrem Prochazkou vystavuje svoje fixou popsany drobecky Pavel Horky. Prochazka nicmene vystavuje predevsim kousky uz jednou videny, pac jak mu vyloupili dilnu, tak uz asi nemohl udelat dost zajimavych nastroju do foroty a jen si pro ucely prezentace vypujcil od svych zakazniku svoje starsi modely. Z tuzemskych vyrobcu jsem tam videl jeste George Dennise, ESH a pan Hudecek prezentoval ty svoje novy zkreslovadla (Andy's Vintage, myslim) a starej VH Relief.

Nektery stanky nabizi nejakou veletrzni slevu, vetsinou 10%. Blby je, ze nejaky extra speky stejne neuvidite, protoze PMC kuprikladu stejne jen premisti na dobu konani veletrhu svuj kram sem a nic zajimavejsiho nez co se jim susi naproti Govinde stejne neuvidite. Koho by zajimaly treba Gretsche, tak tam u Houdka visely snad jen tri nebo ctyri kusy a zadnej z nich nebyl nijak extra pohlednej (oproti Gretschovu katalogu, u ktery jsem si uslintnul). Z tech velkych vyrobcu se mi ale libilo u Ibaneze. Velkej vyber kytar je tam z ruznych obskurnich znacek a tech lacinych jsou tam fakt spousty. Je skvely to videt takhle pekne pohromade na jednom miste. Nikam se nemuset trmacet.

Ovsem nejhezci na celym veletrhu pro me byla vystavka starych Jolan a nekterych dalsich pravekych kytar. To jsem fakt jeste nevidel! Jenze pan majitel tam krome toho dal k dobry jeste nejaky neznamy paskovy echo, stary mikrofony, mixpultik od Tesly nebo kytaru s reproduktorkem. Hotovy maly muzeum.

A i ty saxiky se tam Janulience blejskaj.
21.9.2006 23:53 [Kinx]
Re:
ja se tam snad dostanu na chvili aspon zitra, a ve vetsi mire v sobotu i s kytarou, VH relief me dost zajima
22.9.2006 12:29 [paax]
Re:
my tam vyjíždíme dnes a v sobotu tam budu celý den...
22.9.2006 21:29 [keki666]
Re:
zejtra tam jedu znova osahat toho valve kinga protoze me to dost dostalo ..beru svoji kejtru abych to slysel na moji harfiole...aby byla subjektivita co nejmensi...:)tak se mozna potkame:)
22.9.2006 23:10 [feki]
Re:
Kdyby tam byl Damage control Womanizer tak ho taky prubni
http://www.damagecontrolusa.com
23.9.2006 10:52 [M.Tremonti]
Re:
Byls sem tam v pátek a musím říct že Marcus Deml stopro není ujetej. A fakt mě dostal.
23.9.2006 19:33 [nuclear]
Re:
Ahoj lidi:) .. ja byl v patek a v sobotu... co se me moc libilo byla ta hlava GenzBenz ElDiablo100 .. potichu bzucak, ale ten chlapik me to osolil a fakt vybornej higain:) .. co me naprosto dostalo byl malej zesik crate (2,5kg, mensi jak krabice od bot, 150W) zvuk naprosto paradni, kdyz sem to prikrmil midboostem z kytary, lezlo z toho vyborny zkresleni, i cistej byl super:) ... pak maly 25W kombo od Hota s 2x6v6, nazev ted presne nevim.. co me dostalo byl peavey triple XXX, to hralo fakt spatne :o) .. jinak sel sem trosku po phaserech a kvakadlech, od dunlopu se mi stejne asi nejvic libi proste to nejlevnejsi crybaby... ibanez FL-9 taky moc super krabka:) .. prednasky a konzerty sem nejak moc nestihl, ale hned v patek hral v tom bilim stanu radiojam, to je pan kytarista:) .. zkousel sem tu novou hlavu od ESHe, to me nenadchlo ubec, Rockwell uz se mi taky tak nelibil jako v loni... predvadecka na ampegy to byla bomba:))
23.9.2006 21:20 [Kinx]
Re:
ted jsem prijel z huvelu - pro me byla jednicka jednoznacne mark IV, u toho jsem stravil asi hodinu a kroutil jsem zvuky, nakroutil jsem tam vsecko od jazzu,blues, agresivni doprovod, metalovej doprovod, sola a vsechno mezi tim, pricemz ty zvuky se mohly krasne prepinat footswitchem...uz vim co chci pod stromecek :)) pak na me hodne moc zapusobil VH relief, hraje to fakt super (zkousel jsem to se svym stratem a mesou caliber 50), ta jeho druha krabka (andy's vintage neco) ma hrozne podobny zkresleni mymu marku. Mooc dobra byla hlava genz benz u aleximu (ale hrozne slozita a hnusna na vzhled:)) potazmo jejich specialni box, pak se me hrozne libila vystava jolan u ktery byl pridruzenej vintage synth roland s takovou tou hnusne krasnou synth kytarou s ramem, to delalo naprosto bozi zvuky a nemelo to zadny limitace co se tyce rychlosti, takze se na tom daly krasne udelat veci typu prince of persia nebo kocabovy ujetiny, pak jsem hral na ty ruzny jolany a z nekterych kusu (treba star X, star V a futurama) se daly dostat taky paradni zvuky. zastavil jsem se jeste u geroge dennise vyzkouset ten beetle king (blue beetle s korekcema), hraje to o trosku lip nez blue beetle, kdyz to bylo ohuleny tak se mi to docela libilo a nic to neschovalo (ruzovej strat z roku 1962 byla libustka, ale ten modrej co byl na vyzkouseni loni me dostal vic...kazdopadne jsem trochu zkleslej z porovnani kvality produkce soucasnejch fenderu a tech pred 40ti lety :)). Kapely jsem zadny zelbohu nestihnul, dostal jsem se na veletrh pred dvanactou a v pet jsem musel na vlak takze jsem to tak akorat obehl co me zajimalo. Ted me docela mrzi ze jsem zapomel na ten peavey valveking, na to jsem byl dost zvedavej.
24.9.2006 0:51 [paax]
Re:
Já taky teď přijel a abych řekl pravdu, tak jsem čekal více. Možná, že pro někoho, kdo hledá zvuky, aparáty, rozhoduje se při koupi jakou kytaru, aparát, box koupit to musí být zážitek, ale pro mě to až tek extra záživné nebylo a hlavně testovat aparát na volume 1-2 v tom veletržnám bordelu je totální diletentství :-)))) tyhle věci se musí testovat v klidu a volume na 4-5 z 10 a aspoň celý den jeden až 3 aparáty :-)))). Třeba náš druhý kytarák byl s ESH unešený, ale opravu to nehrálo zle, taky jsem tam chvíli šaškoval, hlavně co má ESH super jsou boxy s V30 za 20 000 je super ! Zkoušel jsem Roland syntezátor... no fungoval fakt na nic, jak říkal Sandon... nebyl rychlý a kdo zná syntezátory z řad mulťáků GT od Bose funguje podbně s tím rozdílem, že tam má opravdu nějktré zvuky parádní, třeba jsem zkoušel sitár, či jiné etno soundy a byl to mezec. Bohužel nějaký trotl předemnou kytaru rozladil a pomačkal tam něco tak, že jsem 10 min řešil, jak z toho vyloudit zvuk. Pak mě hodně dostali ty elektronické bicí, tohle je perfektní věc na cvičené a podle mě i na živé aplikace a i na točení nějakého rychlého dema, zkoušel jsem dynamiku, nějakou to mělo čili tohle je fakt super a pěkně jsem si zabubnoval, pak jsem zafičel na saxofonech, když jsem pozoroval ty táhla, které tam fungujou :-))))). Co se týče kytar, tak jsem zkoušel Gibsony, drahé Fendry... ty byly fakt super, od ESP tam pro jistotu neměli nic s tremolem :-))), hned bych je sepsul :-))). Zkoušel jsem Jacksony jako již několiktát předtím a jejich řešení místa, kde je uchycený krk s tělem je velice nepovedené, žádné zkosení a když člověk hraje ve vysokých polohách zabodne se mu ten roh přímo do prostřed dlaně a je to nepříjemné. S Nuklearem jsem se potkal u Dunlop WAHu a můžu konstatovat, že to kvávání nic moc u všech modelů, dokonce se hodlám tvrdit, že WAH na GT-8 je lepší. Asi tak nějak... nebylo to špatné, ale n= nějaké super... třeba tam bylo strašně málo bichích, sekce byly rodzdělené dost chaoticky... ale to jsou detaily, navíc mě dostala Muzika 2006, celou domu jsem měl zafixované, že HUVEL a Muzika jeou jedno a totéž :-)))
24.9.2006 11:50 [McPhisto]
Re:
pro me byl Huvel letos hodne velkym zklamanim...opet ty same veci..az na par novinek..napr. Mesa Boogie...opet ty same seminare...koukat kazdy rok na to same uz me vazne nebavi...opet narvano az k prasknuti...nechapu ze jeste nekoho nenapadlo umistit huvel do vetsich prostor...u stanku Gibsona sem cekal na jack mozna 15 minut a pak sem to vzdal kdyz sem videl ze jsou prede mnou jeste 3 lidi..hruza...stanek jak prase...hafo aparatu a oni tam maj 2 kabely...vystava starych jolan byla zajimava....stanek fenderu opet parada...slovaci jako vzdy ochotni...nema cenu mluvit...jediny stanek ktery me zaujal byl zn. Vintage...ozkousel sem 2 les pauly z jejich produkce...prvni byl LP Deluxe s miniHB ve vinove barve a druhy byl klasicky LP STD cherry burst..muzu rict ze oba me zvukove dost prekvapili...hodne pekny zvuk a i zpracovani...vybirat ted kytaru tak bych po jednom asi rozhodne sahnul...navic cena nekde kolem 9-10 tisic...a nove patinove modely(rozhodne velmi zajimave a dosti tezke) nekde kolem 12 tisic...to byl jediny svetly okamzik na huvelu...pak sem utekl na Muziku 06 ptz to se nedalo....Muzika byla sice mensi ale zase jini vystavovatele...Hlavne stanek VOXU a KORGU:) to je moje :))..tam sem byl nejdyl...navic se zde konal seminar( no spis mensi koncert) s Garrym de Marcem, ktery hraje pry u Queenu, a to byl nasup...predstavoval apraty VOX...napr. prime porovnani AD100 a AC30 Brian May...zajimavy :)
25.9.2006 22:48 [caesar]
Re:
Tak tak, taky jsem mel leta za to, ze Huvel a Muzika jedno jsou. Huvel me letos vyslovene nebavil. Odchazel sem celkem nasranej hlavne kvuli tomu, ze nikde VOX... Az uplnou nahodou jsem se od typka co byl u nakyho stanku dovedel, ze "naproti" je jeste Muzika a tam by Korg moh bejt. Tak sem vyrazil a nadaval sam na sebe, ze sem nesel nejdriv tam (za polovicni vstupny). Nebyl tam skoro nikdo, na voxe sem nemusel cekat frontu a vyhral sem si do halelůůja :) Na Huvelu sem chtel mrknout a zahrat si na el.harmonix (ten muf me zajima) a - nekde nic, tak sem chtel vochutnat naky pekny Gretche a - skoro nic, usmernil sem se a rek jsem si, ze teda aspon koupim kobylku na svoji lubovku a - nic. Pristi rok tam fakt nepachnu. Jo a ten Marco mi teda pekne votevrel hubu.
25.9.2006 23:35 [kremator]
Re: feki
Womanizera mám, je to dost dobrý. Jestli jsi z Prahy, není problém si ho vyzkoušet. Mám ho ve zkušebně, ale jenom s tranzistorovým koncákem.
26.9.2006 8:47 [paax]
Re: caesar
Vím, že se tady o tom HUVELU vs Muzika někdo už bavil, ale nevěnoval jsem tomu pozornost, ale když jsme šli s klukama kolem výstaviště, bala tam nepsaná Muzika 2006, tak mě to trklo, že to budou opravdu dva nezávislé na sobě probíhající veletrhy... nechápu, jak někdo může dopustit tak ukrutné chyby... ani ne pro vystavovatala, ale pro nás návštěvníky ! Přišli jsme tam pozdě, když už jsme byly dobití celá den na Huvelu... asi v 17:50 jsme přišli tam a už se to balilo, tak jsem aspoň vysomroval plakát ENGLa :-))) škoda no...
26.9.2006 8:51 [fbm]
Re:
:))))))))) nectes nevis ;o)

a znova, neni to zadna ukrutna chyba, ale tvrdy konkurencni boj.....a taky trochu pokus MusicStoru prolomit monopol Muzikusu .....dnes se muze kazdy prece svobodne rozhodnout ;o)
26.9.2006 9:13 [paax]
Re: fbm
je to tak... nečtu a nevím... :-))
No šlo mě spíš o to, že to bylo nahovno pro mě jako návštěvníka. To že se po ušach valí tihle 2 je dobře... ale i tak si myslím, že si tam našlo hodně lidí cestu. Monopol ? Tedy mě se ten monopol nějak nedotýká, todíž nevím na co by Muzikus měl monopol mít, myslím pro mě konkrétně jako uživatele.
26.9.2006 9:26 [fbm]
Re:
vitej v kapitalismu ;o) krasny dukaz jak je dneska dulezita reklama (aby o tom lidi vedeli) a protoze nectes weby muzikusu a musicstoru, tak si spis "nahovno navstevnik" nez opacne ;o)
nebo cekas ze ti prijde domu pozvanka ve zlate obalce? ;o)
26.9.2006 9:41 [kremator]
Re: fbm
Mě přišly pozvánky na oba veletrhy:))) Že jsou dva mi došlo až podle různých vstupenek :)))
26.9.2006 10:34 [caesar]
Re:
Ja nevim, sem magor a ziju v bludu ze je to vic o hudbe, lidech a takovy ty plky...No a ten buzzyness nak neberu. Kdyz totis budu premejslet ciste buznovsky, tak delat veletrh ve stejny termin, jako konkurence je pekna hovadina. Lidi pujdou prevazne jen na jeden a je jedno z jakyho duvodu. Treba kvuli tomu, ze nemaji na dvoji vstupne, nebo sou uz upachteny jit nekam jinam, navic i vystavovatele si vyberou povetsinou jen jednoho (zase ty prachy) a pod... Konkurenci beru, ale at konkurujou jeden druhymu kvalitou, mnozstvim vystavovatelu, servisem atd... a ne spolecnym datem vystavy.
26.9.2006 10:46 [paax]
Re: oba
:-))) souhlasím s tím, že jsem nahovno návštěvník :-))), ale to je holt osud. Problém byl ten, že takových tupanů jako já tam bylo mraky...
26.9.2006 11:04 [fbm]
Re: kaiser
no trochu bludny jsi ;o) to bys potom mohl psat Rade pro vysilani, ze televizni zpravy maji byt na ruznych stanicich ruzne aby meli vsichni sanci se podivat na vsechny ;o)

ten stejny termin byl vybran zcela a naprosto ZAMERNE ..... podrobne vysvetleni zadejte od odborniku na reklamu, marketing a prodej.....ja sem tupy technik :)
26.9.2006 11:25 [paax]
Re:
Jako já osobně, pokud bych byl ve stejné situaci bych také zvolil stejný termín a to z jediného prostého důvodu, bude v ten den největší koncetrace muzikantů a zájemců o tyhle věci na jednom místě. Určitě bych nejel 2x do Prahy v jednom měsíci na v podstatě totožné akce. Jen propagace Muziky byla poměrně podceněna, já se o té akci dozvěděl až tam, když jsem šel kolem. Kdybych přišel z druhé strany, nevěděl bych o tom vůbec. Ale je logické, že to zvolili ve stejný termín a relativně i blízko sebe ! Horší by to bylo, kdyby byl huvel na druhé straně Prahy jako Muzika...
26.9.2006 22:45 [Tempest]
Re:
Stve me ze kdyz se na muzice mohly osolit aparaty, tak jsem si vyzkousel jen ENGLA RB...Reklamou oslavovany INVADER se nedostavil coz me velice vyvedlo z miry...
26.9.2006 23:52 [Kinx]
Re: tempest
sakra to kdybych vedel tak bych se tam sel kouknout, myslim ze jsem nekde cetl ze tam zas letos vystavoval framus atd
27.9.2006 7:23 [jiri.polasek]
Re: caesar
zijes oépravdu v bludu... je to vsechno o byznysu....dikybohu
27.9.2006 10:48 [Tempest]
Re: kinx
jj Framus tam byl, ale snad nikdo u neho nebyl :) Akorat si vzpominam na ty krasne vystaveny kytary s cenama od 40 do 130 tisic...
29.9.2006 14:02 [tomash]
Re: mcphisto
clovece me prave zrovna ten fender docela nasral ... jel jsem tam jako vaznej zajemce o kombo a kdyz na me po dvou minutach koukal kdy jako prestanu konecne hrat tak sem to radsi zabalil :))
29.9.2006 14:25 [fbm]
Re:
:))) predpokladam ze si tam byl teprve 479. vazny zajemce o kombo Fender (a neprodali ani jedno :)

ale to je vecny spor, ktery zatim u nas v CR nema reseni ......
29.9.2006 19:22 [tomash]
Re:
ja sem mu nerikal ze sem vazny zajemce ... ale doopravdy jsem :)
30.9.2006 11:55 [McPhisto]
Re: tomash
Ja sem to s tim stankem Fenderu myslel ironicky...to je pokazdy ze sou tam neprijemny...minule me tam taky zprcal ze sem tam hral par minut...:)
30.9.2006 11:57 [McPhisto]
Re: tomash
Jo a co budes teda od Fendera kupovat??? Blues Juniora?? ci co?
30.9.2006 17:11 [tomash]
Re:
Vic se mi libil Pro Jr. ... parada zapnes nazhavi se lampy a otocis volume a hrajes ... nic jednodussiho neni
1.10.2006 11:49 [caesar]
Re: jiri.polasek
ale to se nevylucuje, ze. Mam stale za to,ze poradat obe akce najednou neni z marketigoveho hlediska nejstastnejsi, coz dokazuje i to,kolik lidi bylo na Muzice (a jak jsem slysel,nebylo to jen tim,ze o ni nevedeli). Ale co,tady to stejne nevyresime,takze o tom koncim :)
No a ted bych se chtel zeptat: Je tu nekdo, kdo ma kontakty u Korgu? Zajimalo by me,jestli je k sehnani - koupi - ta reklama na Vox AC 30, co jim tam visela.
1.10.2006 23:19 [nuclear]
Re: caesar
no taky me to prijde tezce dementni ze strany ty vystavy kam prijde min lidi, snad uz za ty roky vedej kam chodi vic lidi....
23.10.2006 12:09 [radiojam]
GenzBenz
Na letošním Huvelu mě moc mile překvapil aparát GenzBenz, měl jsem obavy že je to jen další metalistický aparát, ale spadla mi brada ... jedním slovem dokonalé, čistý zvuk má odezvu jako můj twin 1970 (to byl fakt mazec) a zkreslení - fenderovská nádhera ala SRW ... měl jsem sebou custom shop strata s 13 strunama a to spojení bylo fenomenální (ještě že nehraju blues), ale to co mě nejvíc vzalo byla obří reakce na dinamiku hry (poprvé jsem hrál na apec co si v ničem nezadal s vintage Mark3 longhed simull-class + vintage 2x12 M/B) Prostě klobouk dolů ...
Naopak moje krevní a skalní Mesa mě opravdu moc sklamala ... nejlepší výrobek co tam měli byl MK4 ... ten jsem na koncerty používal posledních pár let a považuji ho za zvukově nejhoršího marka .... prostě staré časy jsou ty tam ...
23.10.2006 14:14 [Kinx]
Re: radiojam
me se mark IV osobne libi tou univerzalnosti a celkovoujkvalitou tech zvuku, at jsem s tim hejbal kam jsem chtel furt to neznelo blbe, sice to neni tak syrovy jak mark I (jde se tomu zvuku priblizit, ale jen trochu) ale umi to spoustu dalsich zvuku
23.10.2006 15:16 [radiojam]
Re: Kinx
Mark4 je samosebou super aparát, nicméně variabilita a složitost je na úkor kvality tónu, já na marky nedám dopustit, MK4 jsem měl několik let (špičkový model se dvěma ef. loop a EVM a fender Lake) nicméně čím víc jsem používal MK4 (hlavně ve studiu) tím jsem si byl jistější že vrchol řady je úplně jinde ... Mám už mnoho let stařičký 100w MK3 simull-class longhead green stripe na 110 voltů a vintage box 2x12 PM90 a to je prostě jiná liga (zvuk je mnohem vzdušněší průzračnější prostě po všech stránkách je to dál)... ale možná se pletu?
23.10.2006 15:53 [Kinx]
Re: radiojam
chtelo by to udelat nejaky mark test :) ty PM90, to jsou ty black shadow celestiony? ja mam v marku C90 a trochu me mrzi ze jsem ho nevzal s EVM (mel jsem na vyber, C90 byl na prvni dojem libivejsi). mel jsem moznost koupit mark IIC+ (nedopadly penize), a ten hral takrka uplne jinak nez ta moje I, a III a IIC+ jsou pry vevnitr hodne podobny. docela dost podobny leadu IIC+ byl lead kanal na ctyrce co jsem zkousel.
23.10.2006 16:17 [radiojam]
Re: Kinx
Mě prostě nejvíc sedí MK3, ale každý ucho je jiný ... MK4 je už moc nahuštěná (jako by rychlejší zkreslení).. To je fuk ... Marky jsou nepřekonatelné, kdo tomu jednou propadne jiné mesy už ho netáhnou ...
7.1.2007 21:18 [paax]
Re: pohyblivé obrázky naší výpravy na huvel...
takové malé ohlédnutí ta tímto ročníkem.
http://www.angelsfate.com/zatzim/HUVEL06.mpg
8.1.2007 9:16 [Kinx]
Re: paax
nehrajes tam nahodou nekde na nuclearuv strat? :) jsme se tam nekde museli potkat...u bugin jsem byl zasekany celkem dlouho :))
8.1.2007 13:17 [paax]
Re: Kinx
hraju, půjčil mi ho na kvákadla... určo jsme se potkali, ale nevím jak vypadáš :-)))
já si tam celkem dlouho fičel na těch bubnech, byla to prdel... hlavně jak tam všichni mlátili do neznějících bubnů, vypadalo komicky... ale ty naše bum prásk rytmy... ještě komičtěji
[0..43 / 43] Strana:  1 | Všechny | Poslední