Diskuse

Diskuse o hudebních stylech, kapelách, hudebních nástrojích, technice hry, aj.

Téma: Továrny FENDER - 2007

3.8.2007 12:52 [toxic]
Továrny FENDER - 2007 - Kategorie Nástroje > Kytary > Konkrétní modely
Zdravím ty co čtou tento příspěvek. Spíš bych měl téma nazvat: "Současné pracovní postupy a kvalita firmy FENDER v americe". Zajímá mě totiž jak si firma FENDER patřící pod korporaci CBS počíná v aktuálním roce. Na internetu jsem našel nějaké letmé informace někdy do roku 2003 a na youtube.com pár snímků věnovaných výrobě Fender.
Jedná se my o FENDER made in america. Zajímalo by mě zda cena odpovídá kvalitě.
A poslední dotaz:"Jsou mezi kytarami z American Serie (Dříve - Am. Standard) kus od kusu
zásadní rozdíly v kvalitě jako u levnějších SQUIERů, modelů made in mexico nebo Highway 1 Serie?" Těch levných modelů jsem vyzkoušel dost a musím říct, že ty rozdíly jsou patrné.

Seznam příspěvků:

[0..45 / 45] Strana:  1 | Všechny | Poslední 
Pořadí:   Čas vložení    Uživatel 
3.8.2007 15:39 [Kinx]
Re: toxic
rozdily kus od kusu jsou u vsech fenderu ve vsech radach. custom shop teda moc zmapovany nemam, ale u deluxe, american, highway atd hraje kazdej kousek jinak, nekdy jsou ty rozdily mensi a nekdy propastny.

jinak pokud vim fender uz drahne let pod CBS nepatri :)
3.8.2007 15:48 [Lukas]
Re: kinx
toxic se pta na rozdil v kvalite :)
3.8.2007 15:58 [Kinx]
Re: lukas
co je to kvalita? to jak je provedenej lak a jak jsou zasrobovany sroubky nebo to jak kytara hraje? :) ja bych rek ze oboje, ale ja osobne teda uprednostnuju zvuk.

jinak bych rekl ze cena pouzitych nastroju odpovida kvalitam lepsich kousku, noveho fendera bych si za penize co za nej ted chteji nekoupil (asi pred rokem stal novy am. std asi 25000, ted je to nejak pres 30)
3.8.2007 16:02 [Lukas]
Re: toxic
prijde mi, ze navonenost tech drazsich fenderu okolo 40 tis. (deluxe straty) nedosahuje takovy navonenosti jako treba u PRSu

zpracovani deluxe neni spatny, skoda jenom ze do toho davaj ty SCN

vcera jsem byl u prodeje horovickyho strata ve stepansky, stavebnice po zruseni tovarny, telo jasan, deska javor, hmatnik palisandr, krasne lakovanej krk i telo, jenom cena hw (zamykaci mechaniky, dobry srazece, tremolo - uz nevim typ ani znacku) delala alespon pulku celkovy ceny asi 14.500 :) no a chlapik si vyzkousel squiery s alnikama, mexiko, standarta a koupil si tohohle mazlika, sam musim uznat, ze to byla paradne zpracovana kytara a prestoze nemela alnico singly, tak hrala paradne a mela skvelej sustain, dokonale seridena a ladila vsude :) takhle jsem videl zpracovanyho (a taky zkousel) asi jen ash deluxe a ten stoji kolem tech 40 tacu
3.8.2007 16:14 [Kinx]
Re: lukas
me nedavno hrozne prekvapil jeden strat od Macha s krkem z aleximu (javor & eben hmatnik), celkova cena kytary vcetne vymeny krku (puvodni byl z orechu a hrozne se kroutil) udajne nepresahla 18 tisic ackoliv bych si podle zvuku tipnul minimalne dvojnasobnou cenu :) paradni sustain, snimace RM (hraly vyborne) a neznamy hw (asi korea), zpracovani super.
3.8.2007 18:05 [fbm]
Re:
ja na straty nejsem odbornik, ale u macha uz sem drzel v ruce jeho dva straty ktere byly paradni a vzheldem k cene uplen fantasticke :)
3.8.2007 19:59 [mykl]
Re:
Kamos ma strata od Macha a ten nehraje vubec, ani po vymene snimacu :) Tak to jen tak na vyvazeni :P Ale je fakt, ze je to levnejsi kytara snad dokonce s lipovym telem, tak se moc neni cemu divit...
3.8.2007 21:17 [fbm]
Re:
jasan, sak pisu 2 ;o) a taky par obycejnych .......ne vzdycky se to podari, ale pro by lipa byla spatna? jenom na strata, nebo obecne?
3.8.2007 22:08 [mykl]
Re:
lipa na stratu moc nehraje... aspon podle me... sustain nic moc, dynamika taky zadna, kdyz se tomu chce rict slusne, rekne se, ze je ta kytara moc "hodna", coz prakticky znamena, ze nema xicht :)
4.8.2007 3:28 [Kinx]
Re: mykl
tohle byla olse, ja lipovy kytary moc nemusim
4.8.2007 12:30 [blue moon]
Re:
a jak je to s kytarama cij? stojej za to? nebo je to něco jako mexiko? na japonskýho fendera mám zálusk už dlouho. a jakej máte názor na artist sérii (mim)? sem koukal na john 5 tele... hardware je z ameriky, ostatní je mexiko... docela by mě zajímalo, jak to hraje...
4.8.2007 14:18 [Tomullus]
Re: toxic
Osobně jsem měl v ruce skutečně hodně stratocaterů od Fendra, neb jsem na tu kytaru mírně úchylný. Rozdíly v kvalitě jsou markantní ve všech variantách, hrál jsem na některé Squiery, které byly lepší než F. Highway a na Mexika lepší než Custom shop. Nelze to vůbec zobecnit, musíš hledat mezi kusy. Dvě kytary vyrobené ze stejných komponentů, dřeva i podmínek nebudou nikdy stejné.
Jestli už hraješ víc a máš pocit, že to někam povede, tak má význam hledat mezi Fendery made in USA. Takže tak nějak asi no...
4.8.2007 15:07 [mykl]
Re: Kinx
Ja prave taky ne, vsak to byl taky argument k tomu, proc to nehraje podle me :)
4.8.2007 20:17 [zmetek]
Re: Tomulls
Mexika lepší než Custom Shop?!!! Hraju dlouho na Strata, vyzkoušel jsem jich dost. Jsi buď hluchej ,nebo slepej ,ale každopádně nevíš o čem mluvíš. jsem možná přehnanej milovník Fenderu, ale říct ,že jsi hrál na Mexico lepší než Custom je podle mě opravdu směšný. No, třeba mě ještě nějaký překvápko čeká..........
5.8.2007 12:11 [erkel ropr]
Re: zmetek
Pokud jde Tomullovi o zvuk, tak může být klidně slepý...:)) Je jasný, že ty custom shopy vypadají krásně, ale to ještě neznamená, že ta kytara je dobrá nebo špatná. I když teda do teď nevím podle čeho to posuzujete. Je fakt, že u Custom shopů se už asi cení trochu něco jinéhop než zvuk. Asi něco jako "Rodokmen"??? . Já jsem jich taky pár vyzkoušel(myslím obecně USA stratů) a prostě z některých jsem dostal, to co jsem chtěl a z některých ne... Nevím však jestli je to chyba kytary nebo mě:))) Nakonec jsem koupil Vintage reissue...

Tomullus: Myslím, že je trochu přehnané říct, že je mexiko lepší než custom shop. Tak alespoň bys mohl říct teda v čem. Ať tady neplácáš jen tak do větru. Mě napadá pár věcí... Cena; nemůsíš mít o tu kytaru takový strach jako o toho Custom shopa a můžeš s ní klidně ničit podium:)))
5.8.2007 13:08 [Kinx]
Re:
myslim ze jeden kus z 1 000 muze klidne byt lepsi nez bezna produkce custom shopu, imho ty kytary (ty co jsem zkousel, nejaky "masterbuilt" a pak par relicu) nebyly zas o tolik lepsi nez treba muj am. std, samozrejme mely treba delsi sustain nebo lepsi attack nebo proste vic zvonily, jenze ne zas o tolik a to imho nestoji za tu nekolikanasobnou cenu.
5.8.2007 13:35 [erkel ropr]
Re: Kinx
Já to nepotvrzuju, ale ani nevylučuju. Jen jsem chci vědět, co konkrétně se mu zdálo na tom mexiku lepší.
Jak říkáš ta cena už není přímo úměrná zvuku... Ale je pěkné mít kytaru s logem Custom shop:)))) Pěkný dárek, třeba k svátku nebo tak něco:))). Já jsem zkoušel custom shopa. Dřív než jsem na něj zahrál se mi zdál uplně skvostný a čekal jsem nějaký mazec. Ale byl to zvukově prostě normální strat, tak jak má být. Nic víc, nic míň. Ale krásné dřevo atd atd....
5.8.2007 13:40 [erkel ropr]
Re:
A co si myslíte třeba o deluxe sérii? A speciálně o "vynikajících" snímačích SCN, které tam rvou jak paka... Není to škoda?
5.8.2007 13:42 [Kinx]
Re: erkel
me ty scn neprisly tak sileny, aspon teda pokud jsou to ty co se standartne davaj uz nekolik let do deluxek.
5.8.2007 13:45 [erkel ropr]
Re: Kinx
Možná jsou taky kus od kusu jiné:))))))))))))))
5.8.2007 14:01 [erkel ropr]
Re: Kinx
Mě přišlo na nich blbé, že měly na zkresleném kanále až moc velké zkreslení, ale strašně tenké... A to mám aparát, který zas tak tence nehraje. Někdy bych jako potřeboval zalézt, ale s tím deluxem to byl hnus pro mě... Líbilo se ti na tom vyloženě něco?
5.8.2007 14:05 [Kinx]
Re: erkel ropr
me se prave libilo to zkresleni. taky mam aparat ktery vubec tence nehraje, a ty scn byly tak akorat, nebyly tak tenky jak singly na standardu (hlavne kobylkac) a zaroven to nebylo nijak extra tlusty. proste akorat :) na jinejch aparatech obdobne. navic nebrumi :)
5.8.2007 14:07 [Kinx]
Re:
ale na ty scn nadava vic lidi, nedavno jsem jamoval s jednim typkem ze zlina, ktery rikal o deluxech skoro to co ty - ze to ma nejakej jeho znamej a ani pres mesu to nehraje
5.8.2007 14:10 [erkel ropr]
Re: Kinx
Honza se jmenoval že....
5.8.2007 14:14 [tendruhy]
Re: custom shop vs mexiko
Zdravim doufam ze se nenastvete ze se vam pletu do diskuze, ale clovek by si mel uvedomit ze cena neni moc dobre meritko - american standard je v americe serie, kterou si kupuji studenti (a popravde to byla prvni baskytara, kterou jsem si tam koupil na skole) - to ze cena u nas je nekde uplne jinde je politika dealera u nas. Jinak pripada mi trochu nesmyslne myslet si ze Custom Shop hraje nejak zazracne nez jakakoliv jina kytara - neverim ze by nekdo zvukove poznal american standard a custom shop, pokud by kytary mely stejne snimace, stejne struny a seridil je ten samy kytarar - otazka kvality je podle me ve vydrzi takoveho nastroje (kvalita zpracovani - ale nemyslim tim lak nebo spatne opracovany pickguard - mely by jste videt moje nastroje po 2 letech co jsme hraly koncerty 5x mesicne). Muj precision us standard (jsem teda basak, ale u kytar to bude stejne) mi vydrzel presne 4 roky nez se zkroutil krk a prestalo drzet ladeni, a protoze za tu dobu jsem si na tu basu vytvoril docela silne pouto, rozhodl jsem se ze dalsi basa bude to nej co fender nabizi (teda tzv. dozivotni basa - zatim porad ziji v nadeji ze cs jsou to zaroven nejlip zpracovane fenderovske basy) - tedy custom shop masterbuilt (mimochodem mohl by jsi Kinxi rict u koho si zkousel masterbuilta a nevis nahodou kdo ho stavel? Jsem zvedavy jestli nekdo zazil stejne silene peripetie pri objednavani jako ja). Zatim (2 roky) potvurka drzi a je na nej zatim 100% spolehnuti.
5.8.2007 14:15 [erkel ropr]
Re: Kinx
Ja neříkám, že to bylo nějak extra blbé.. To by se pak asi nedávalo na takové kytary. Ale ja jsem zvyklý na normální singly a tohle mě nejak neuspokojilo...Asi jako když mám hlad jak sviňa, tak si vemu bombón:))) Mám na tom reissue myslím ještě slabší snímače než jsou standarty a hraje to pekelně tlustě, ale zas si to moc nerozumí se zkreslením, ale ja nejsem maniak na zkreslení takže je to OK. Jde slyšet každá chyba:) U těch SCN šly slyšet jen ty největší krpy:))))
5.8.2007 14:20 [erkel ropr]
Re: tendruhy
Já bych to osobně nepoznal... Ale to tu šlo, že to není ve zvuku:) Veřím že to jsou kytary na celý život. Pokud ti ji někdo nešlohne:))))
5.8.2007 14:26 [tendruhy]
Re: erkel kopr
Ja vim, snazil jsem se spis reagovat na Kinxovu vetu: "...nestoji za tu nekolikanasobnou cenu" (i kdyz v podstate sam uvedl vlastnosti cs kytary, kvuli kterym bych tu nekolikanasobnou cenu klidne dal)
5.8.2007 15:03 [Kinx]
Re: tendruhy
ten masterbuilt jsem zkousel v krame v zahranici, bohuzel uz nevim kdo ho stavel. nehraju tak casto na koncertech (v prumeru tak jednou za dva mesice), nicmene po 4 letech kazdodenniho hrani a tahani vsude mozne s american stratem nemam sebemensi potiz, jenom jsem musel vymenit kameny (struny praskaly ukrutne casto) a sem tam necham vymenit potak. jinak kazdy teda mame asi jiny preference - ja bych za tak maly rozdil asi tolik penez nedal, v mych drevenych rukach by to beztak nebylo na malem podiu v klubu poznat a vystacim si s tim co mam - i kdyz mit na to prostredky tak bych po customshopu koukal, jsou to nadherny nastroje.
6.8.2007 9:06 [toxic]
Kinx, ..., ...
Když už ne CBS tak pod co FENDER patří?
6.8.2007 9:30 [podfuk]
Re: toxic
mrkni sem http://en.wikipedia.org/wiki/Fender#Current
7.8.2007 15:16 [toxic]
Re: všem
..díky moc za příspěvky.
Jinak mám zajímavý dotaz. Někde jsem zaslechl, že kytary FENDER MIJ převyšovaly svým provedením américkou produkci. Platí to doposud? Nebo si kytary z produkce FENDER MIA polepšily? Tuším, že to bylo v osmdesátých letech.

... jo a co se kvality týká, jde my o především o zvuk - ne o vzhled ...
7.8.2007 16:51 [mykl]
Re:
To platilo kdysi pri startu Fender vyroby v Japonsku (viz treba JV Squire), dneska si to Fender uz poresil jinak, takze vetsina MIA jsou lepsi, nez soucasna produkce MIJ, ale samozrejme jsou i vyjimky potvrzujici pravidlo (nedavno jsem mel v ruce nejakyho MIA Deluxe a na tak prisernou kytaru jsem jeste asi nehral, nicmene vypadala moc hezky na pohled :)) ), takze zadna pausalizace :P
8.8.2007 7:47 [toxic]
Re: všem
Tak teď už vím o FENDER kytarách dost alespoň po teoretické stránce a z historie ale je my to dá se říct na prd. Potřeboval bych spíš pár kytar vyzkoušet a pak si udělat objektivní obrázek, proto se ptám na obchody v ČR s těma MIA fenderama. Kde hledat? Poraďte prosím. Myslím, že o tom tady někdo psal (obchod, kde jsou fakt vybraný nástroje) a já bych to potřeboval upřesnit (město, ulice nebo webový stránky).
8.8.2007 8:56 [Kinx]
Re: toxic
MIA fendery maj v hodne kramech, trochu vetsi vyber (v ramci aspon nekolika kusu na dany typ) maj treba v Hradeckym musichellu, jinak na nejakej narazis urco v praze v kazdym trochu lepsich kramu s kytarama (skoro v kazdym:)). kytary.cz maj mysilm taky docela vyber
21.8.2007 10:32 [toxic]
Re:
Tak jsem byl v prodejně kytary.cz a docela mě to zklamalo. Měl jsem vybraný model FENDER - Strat z Am. Serie ale nějak to nehrálo navíc měla křivý krk. Myslel jsem, že u téhle cenové kategorie MIA se to nestane. Bohužel. :-( Mám dotaz: před časem se tady řešilo to, že nějaký člověk jezdí přímo k distributorovi a vybírá modely z více kusů. Ve finále má tak nástroje Fender, který fakt hrajou. Nevím jestli má nějaký obchod. Jestli ano - kde??? Jak se jmenuje???
21.8.2007 10:50 [Lukas]
Re: toxic
je to naopak, oficialni dodavatel fenderu jezdi s kytarama na kramy a obchodnik si muze sam vybrat, co si necha na krame, a pak je to jeho zodpovednost, co tam pak visi a jakej to ma krk, my teda kazdou kytaru (i squiera za tri tisice) kontrolujem, tenhle osobni pristup praktikuje jeste nekolik ruznych dovozcu
21.8.2007 13:04 [toxic]
Re: Lukas
Jo takhle to je. Hmm. Tak to je výborný. A že jsem tak smělý, kdo je to "mi"?
Snad ne kytary.cz ???? :-)
21.8.2007 14:00 [holkoun]
Re: toxic
kup si G&L... to je aspon trochu "fender":-)
21.8.2007 14:01 [Lukas]
Re: toxic
mrkni do vzkazu, jinak v cechach je jeste nejaka hradecka firma, jenz vozi neofiko fendery, tam nevim jakou uplatnujou politiku, ale vetsinou je to tak, ze ti to od ostatnich firem prijde v krabici s fakturou a zaplat, ale nebojim se poslat nazpatek kytaru, ktera nejde seridit nebo je s ni neco v neporadku, nekdy ale behem let zustavaj na kramech ty horsi kytary, u kterejch se na to nekdo vyflak nebo se casem proste vyselektovaly ty lepsi
22.8.2007 17:02 [mykl]
Re: holkoun
:o)
24.8.2007 18:19 [Tomullus]
Re: mykl
Prosím tě tak si to pozorně přečti znovu. Já jsem vůbec nenapsal, že jsou mexika lepší než custom shop. Přečti si to radši dvakrát.
24.8.2007 18:23 [Tomullus]
Re: zmetkek
Ty si to taky přečti znovu. Kladu důraz na to, že jestli ta kytara je drahá, vůbec neznamená, že je dobrá. A ano existují případy, kdy si zahraješ na kytaru za 10 000,- a bude hrát lépe než kytara za 40 000,- HAWK
25.8.2007 14:20 [erkel ropr]
Re: Tomullus
Hele přečetl jsem si celou tuhle diskuzi. Nevím jestli blbě vidím nebo je to fakt, ale mykl se do těch tvých mexiko teorií vůbec nepletl... Reagoval jsem na tebe já. Ale stejně jsi ještě neřekl v čem byly ty kytary(které jsi zkoušel) lepší... Pak tady neříkej ať někdo čte něco dvakrát, když sám nejsi schopný si to pořádně přečíst:))))

Já nechci nějak rýt do tebe. Jen chci znát nějaký tvůj subjektivní pocit. Něco o co se dá podle tebe opřít a ne jen rybí kecy.
26.8.2007 16:48 [Tomullus]
Re: erkel ropr
AAAAAAAAAAha to bylo Zmetkovi a tobě. Sorry. Já už jsem starší, tak je možný, že nevím o čem mluvím, to se starým lidem stává...
A co že jsi ve svém profilu nevyplnil alespoň něco, podle čeho by se dalo kouknout na tvoji práci??
Ale neva já jsem pacifista.
Já mám totiž už hodně let slabost pro Stratocastery. Vlastně pro víc kytar od Fendera. Jen tak chodím, koukám a zkouším.
Od Zmetka mi to bylo jedno, ale když umíš napsat moje jméno bez chyby, tak si zasloužíš odpověď.
Ale už to pomaličku balím. Klid...
[0..45 / 45] Strana:  1 | Všechny | Poslední