Diskuse

Diskuse o hudebních stylech, kapelách, hudebních nástrojích, technice hry, aj.

Téma: Ibanez RG 2550

27.12.2007 5:40 [DwPetr]
Ibanez RG 2550 - Kategorie Nástroje > Kytary > Konkrétní modely
Moc zkušeností s tou kytarou na netu není, já ji mám asi rok, tak něco písnu.
Takže: výroba japonsko, koupena v Brně za 25k. Naštestí jsem víc "kytarář" než kytarista, takže to bylo potřeba komplet podotahovat, seřídit. Trochu mě zamrzelo stržení závitů pod zámečkem u krku, což je prkotina, kterou vyřešil špalík a lepidlo. Tím ale všechno špatný končí. Ladící mechaniky Gotoh bez chyby, tremolo taktéž, sice jsem zlomil páku /všechen hdw. je pekelně nakalenej a tvrdej/ ale udělat novou taky prkotina. Aspoň se nevyklá jak originál, kde byl víc vybraný pod kroužkama. Na sucho se zdá že míň basuje jak můj první Cort Strat, co ho mám pár let, ale to přisuzuju tomu, že to není moc zahraný. Zatím jsem utopil přední zámek kvůli zbytečně vysokýmu dohmatu. Tělo je lípa a snímače DiMarzio/ibz. Protože mám 800kilo marshala v kopii, tak mi chybí větší gain a hledám jinou barvu zvuku, takže jsem chtěl snímače vyměnit, ale nakonec vyměním prvně hlavu, asi za DSL. Krk je nádhera, moc pěkně se na ni hraje v celé délce. Asi ještě dodělám druhej 3 cestnej přepínač vedle původního, abych mohl rozepínat Hb na jeden samostatnej singl, aniž bych musel do děje zatahovat prostřední singl.
Kytara drží ladění velmi dlouho i při tvrdým zacházení. Samozřejmě struna je drát a je potřeba to čas od času srovnat. Mám Dadario 9. Kufr k tomu dávaj parádní. Koupě nelituju. Možná mohla bejt za 20k. To byla supr cena.

Tak a dotaz, pokud dojde na snímače, co by jste volili? v zásadě mě napadá SH4 krk, SH6 kobyla, nebo DM Evolutiony.

V podstatě hledám zvuk asi jako Jeff Beck, ale ten má všechno od fendra, chytám se aspoň na to DSLko, který se mě líbí, ale nevim jako to bude zpívat na RGčku s původníma snímečema. Jde mi o barvu zvuku, kterou na 800ce neudělám ani s bosáckým BD. (ps. je mi jasnej vliv rukou :-) ) Samo že zajdu na prodejnu až se dostaví peníze, ale třeba máte někdo podobnej zvuk ve spojení s Rg.

Seznam příspěvků:

[0..4 / 4] Strana:  1 | Všechny | Poslední 
Pořadí:   Čas vložení    Uživatel 
28.12.2007 10:53 [podfuk]
Re: DwPetr
tak jestli chces zvuk jako Jeff Back, tak jedine SH-4 JB a ke krku bych dal SH-1 ´59 ebo SH-2 Jazz... SH-6 je spis na metal
8.3.2008 1:34 [DwPetr]
Re:
Tak místo DSL je JVM, a teď jsou na řadě snímače. Z ukázek na netu má to JVMko takovej pěknej zvuk, skoro se podobá stylu Mesa s 6L6kama. Ale s původníma snímačema to nenakroutím. Docela se tomu blížím, když na kytaře stáhnu clonu, to je potom skoro ono, akorát tam chybí výšky. Takže bych potřeboval jiný snímač, ale nevim, jestli teda tu SH4, 6, Inv8, nebo DiM Activatory... Máte někdo zvuk na Ibanezce přes EL34, tak aby se blížil k 6l6kovýmu/mesáckýmu charakteru??
8.3.2008 1:50 [DwPetr]
Re:
V podstatě hledám tohle http://youtube.com/watch?v=qfhssptzaEA , tenhle zvuk přibližně chci
8.3.2008 2:04 [DwPetr]
Re:
Zapoměl jsem dodat, že nechci aktivní snímače (v tom videu jsou EMG 85 and 60) takže hledám jejich pasivní náhradu, vhodnou do Ibanezky.
[0..4 / 4] Strana:  1 | Všechny | Poslední